Bröd

Bröd

Kristinas fullkornsbröd

Kristinas fullkornsbröd

Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Den perfekta foccacian

Den perfekta foccacian

vatten, 20 grader. 1jäst. 1mjöl. 1olivolja. 1salt1. Rör ihop vatten och smulad jäst. 2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta samman gärna i maskin, tillsätt därefter resten av mjölet
Frallor

Frallor

Recept matbröd, limpor & frallor. bröd,. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. 14 April 2019. Ost fralla,. baka,
Lompe - potatisbröd

Lompe - potatisbröd

Lompe är ett norskt tunnbröd som antingen äts som det är med smör, viras runt en korv eller varför inte fylla och använda tunnbröden som wrap/tortilla
Lompe potatisbröd

Lompe potatisbröd

Lompe är egentligen ett slags norskt bröd som man steker i stekpanna på spisen. Ät dem med sallad, såser och röror som du rullar in i brödet
Potatisbröd i stekpanna

Potatisbröd i stekpanna

Hetta upp en stekpanna och grädda bröden på båda sidor på medelvärme. Trava de färdiggräddade bröden i bakduk tills alla är klara
Bananbröd

Bananbröd

Igår blev det bananbröd men banankaka och bananplättar är också gott. Här kommer ett enkelt recept på bananbröd
Danska rågbröd

Danska rågbröd

Stjälp upp bröden och vira in dem i bakdukar. Lägg bröden på galler och låt dem bli kalla. Bröden går att frysa
Stone Age Bread

Stone Age Bread

Stenåldersbröd är ett bröd bakat på nötter och frön utan jäst eller mjöl. Det är ett näringsrikt bröd som mättar gott och väl
Nygräddade tunnbröd

Nygräddade tunnbröd

Måste ju dela med mig av receptet på dessa härliga tunnbröd. Nagga ordentligt bröden med en gaffel. Ingen jäsning behövs och smarriga och alldeles nybakta till frukost
Ghakku-samiska glödkakor

Ghakku-samiska glödkakor

Glad påsk, kära läsare. Hoppas ni får en skön och lugn långhelg tillsammans med nära och kära. Vår påsk spenderar vi i vårt smultronställe Ostvik med kompisar
Formbröd med vallmotäcke

Formbröd med vallmotäcke

Vispa ägg och mjölk och pensla bröden, strö över vallmofrön. Ta ut bröden låt dem svalna några minuter och stjälp ur dem ur formarna