Hålkakor – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g jäst
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 11 1/2 dl farinsocker
  • 12 tsk salt
  • 12 ägg
  • 11 l vatten
  • 116 dl rågsikt
  • 1 ca 9 dl vetemjöl + extra till utbakningenSmula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
  • 1 Tillsätt farinsocker, salt, ägg, fingervarmt vatten (37 grader), rågsikt och det mesta av vetemjölet.
  • 1 Arbeta degen väl, gärna i maskin. Den är lite kladdig. Jäs övertäckt i 30 minuter.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Dela varje i 7-8 bitar. Rulla bullar och kavla ut till rundlar, 15 centimeter i diameter.
  • 1 Lägg på plåt med bakpapper och ta ut hål med hjälp av snapsglas. Nagga och låt jäsa i 20 minuter. Grädda mitt i ugnen, 200 grader, 8-10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.