Sätt ugnen på 175°C. Botten. Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Kör till en slät smet. Det går även bra att riva mandelmassan på rivjärn och blanda med de övriga ingredienserna
I slutet på förra veckan gjorde vi moussetårtor i skolan, det var verkligen jätteroligt. Jag har gjort en del moussetårtor innan men de här var en aning mer avancerade
Måste säga att denna är väldigt god. Ursprungsreceptet kommer från bloggen Sweet passion. Jag har aldrig lyckats få tag i passionsjuice, så jag har ändrat till passion/mango juice, eller också har jag helt enkelt använt fler passionsfrukter (utan att tillsätta mer socker)
…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
15-20 bitarBotten. 150 g smör3 dl strösocker1 dl kakao1 tsk vaniljsocker1/2 tsk salt2 ägg2 dl vetemjölSpänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant
Fredagskvällen var igår bokad för födelsedagsfest. Vi firade min sambo som fyller 25 år på måndag och jag tänkte att jag skulle göra något speciellt att bjuda på