Ingredienser 1. 5 kg potatis - fast 0. 5 st purjolök 3 st vitlöksklyftorOlivolja 5 dl Vispgrädde 5 dl Mjölk 2 tsk Salt vit- eller svartpeppar ur kvarn Lägg iinköpslistaMåttomvandlingstabell
Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och red av ytterligare med en äggula utrörd i grädde
Blötlägg lergrytan en halvtimmainnan den skall användas. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Tinafisken om den är fryst. Skär fiskeniportionsbitar och lägg den i en ugnsfast form. Smält smöret, blanda ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost
Skala kålrötter, morötter och potatis. Skär dem imindrebitar. Sila av buljongen och spara den. Mosa de kokta rotfrukterna och rör sedan till ett luftigt mos