Hittade ett recept på Torsk på Pinglans mat som lät jättegott och väldigt enkelt att göra. Hämta nycklar till lokalen, handla det sista, fixa med tårtan, laga mat och duka
4 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej 1 tsk salt 2 krm peppar ca 1 l matolja till fritering Ägg- och kaviarsås 4 ägg 1 rödlök 1/2 dl kaviar på tub 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finskuren gräslök 2 msk färskpressad citronjuice citronklyftor till garnering Panering 2 ägg 0,8 dl vetemjöl 2 dl panko eller ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dessutom med FISK. Servera med kokt potatis och kokt broccoli. Torskmed gott täcke 5-6 pers. 2 paket fryst torsk eller sej (eller ännu hellre färsk såklart)20 cm finstrimlad purjolök, gärna det gröna2-3 skivade tomaterhackad dillsalt och vitpeppar4 dl gräddeströbrödSätt ugnen på 225 grader. 2 paket fryst torsk eller sej
Lägg fisken i en smord form (dela på filéerna, eller skär i skivor om du använder torskblock). Koka ihop grädde, creme fraiche, hummer- och fiskfond och citronsaft, red av med maizena till en stuvning
riven ost – med lite smak på. Krydda med salt, peppar och nyklippt dill. När rotfrukterna är klara så kan man med fördel strö över rostade sesamfrön över
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Det frasiga brödtäcket gör man lättast i en matberedare med kniven monterad. Börja med vitlöken. Servera med kokt potatis, broccoli och Kelda fisk- och skaldjurssoppa som sås
Mixa vitlöken i matberedaren med kniven monterad. Servera fisken med potatispuré och sallad. Fördela blandningen över fiskpaketen och stek fisken i mitten av ugnen tills täcket fått fin färg, 15–20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.