Småkoka köttet i ett par minuter, häll av vattnet och spola köttet väl. Lägg tillbaka köttet i grytan, tillsätt vatten så att det precis täcker köttet, låt köttet sjuda ca 1 timme. Tillsätt oxfond, tomater, tomatpuré och grovhackad lök, sjud ytterligare 1 timme eller tills köttet är mört
Matlagning ska vara enkelt och samtidigt smaka gott tycker jag. Man har inte alltid så mycket tid äver, framförallt om man som jag är småbarnsförälder med många järn i elden
Skala och hacka löken grovt. Bryn färs och lök i matfettet i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Dela champinjonerna i fjärdedelar och bryn dem i matfett
Ta upp köttet ur stekpannan och fräs grönsakerna och löken tills de börjat mjukna. Lägg ner köttet i stekpannan igen och häll på vattnet och övriga ingredienser
Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills köttet är mört, (testa genom att sticka in en gaffel i köttet). 500 g nötkött. 1 Knorr köttbuljongtärning