Vegetarisk Pakora med mango chutney och gurkraita blev verkligen en hit hos oss förra helgen. De där frasigt friterade vegetariska knytena som du håller med händerna och doppar i mango chutney är så goda att vi nästan föråt oss på dem
Eftersom vi äter en rejäl lunch varje dag så brukar vi sällan äta lagad mat till middag. Vanligtvis blir det smörgåsar och kokt ägg eller kanske några varma mackor, toast eller en tallrik gröt
Potatis och purjolöksopp serverades med med en pizzabulle med bacon och prästost. Vi har haft stormväder i bodø, ruskigt höstväder och Viljar blåser bokstavligt talat omkull när vi varit ute
För ganska exakt ett år sedan var jag på Michaels bokreleaseparty av kokboken Mat under bar himmel. En underbar inspirationskokbok men många vackra bilder från västkusten och härliga recept och tips på picknickmat mm
Ingredienser Portioner. 8-10 100 g mandelmassa 125 g rumsvarmt smör ( extra till formen) 3/4 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk finrivet citronskal 2 krm flingsalt 2 dl havregryn 500 g rabarber 1 msk majsstärkelse Till servering grädde eller vaniljsås Lägg till i inköpslistan
Skölj av kikärtorna i ett durkslag och låt dem rinna av en stund. Mixa kikärtorna till en slät färs. Blanda ner spenat, hackad gul lök och pressade vitlöksklyftor
Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur. Vem orkar vänta på en jäsande deg när man kanske inte tänkte på att man ville ha nybakta frallor till frukost förrän när man vaknar på morgonen