Fikonmarmelad med vanilj och konjak Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º Matklubben.nu
Toffifee Koka upp grädde, socker och sirap och sjud tills termometern visar ca 120° eller gör kulprovet. Rör så lite du kan under kokning, helst inget alls Matklubben.nu
Citronpaj med italiensk maräng Citronpaj med italiensk maräng är verkligen ingen ny uppfinning, men det är ju så gott. Lättätet är det också och passar utmärkt efter en god måltid när man är mätt men ändå vill ha nånting sött efterråt Nybakat
Citronmarängpaj Till min födelsedag bjöd jag mina arbetskollegor på dem här små godingarna. Härligt syrlig citronkräm med söt maräng på krispig pajbotten Kokboken
Gunillas knäckiga äppelkaka i långpanna Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret lägg i havregrynen och låt stå att svälla en stund. Skala och skiva äpplena under tiden, 0,5 cm tjocka blir bra Matklubben.nu
Fröknäcke - Glutenfritt . Det här fröknäckebrödet är så gott och nyttigt,. Går att både smula över sallad eller ha god färskost på, Bra att alltid ha i brödlådan Webersköld -
Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker Matklubben.nu