Vad lagar man får något när man villminimeradisken (som sker i duschen just nu), samtidigtsom man intevill ha något stekos för den gamla spisen står i den nymålade loungen, samtidigtsom man vill ha mat nu och det är lördagkväll
Den här ugnsbakadesaftiga laxen med en len citron och basilikasåsfickbli veckans fiskrätt. Den har en litesyrlig smak med en något besk eftersmak (våra barn tycker att det smakar som en syrlig ruccola)
Sätt inribsenimitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukter och potatisen. Täck med plast om bitenliggeri form, sätt ini kylen och låt gärna dra någon timme
4 bitarlaxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra tillgarnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 litenskivad purjolök
Dela karrén längs med och salta samt peppra ordentligt, lägg delarna på grönsakernai grytan. Lägg morötterna, löken, paprika och klicka ut smöret i gjutjärnsgrytan eller ugnsform
Men självklart går det bra att dryga ut portionantaletmed basmat såsom pasta, ris eller potatismos. Fler matrecept finns under kategorin ”matrecept + tips” somhittas under presentationsbildeni vänster sidokolumn
Tillsist hackade jag surdegsbröd och valnötter, som jag sedan stekte gyllenbruna i smör. Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracksmedugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliseradeendiver och bröd- och valnötskrisp
Gör fyllningen genom att värma upp en stekpanna eller vid kastrull på medelhög värme. jag ugnsbakade långt ner för att inte osten skulle få för mycket färg innankycklingenhunnitbli genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.