Lilja

Lilja

  • 21 Recept
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
Julitabröd (bakmaskin)

Julitabröd (bakmaskin)

Ladda bakmaskinen med ovanstående ingredienser och kör normalprogram. Ingrediensernas ordning är viktig om bakmaskinen sätts på timer
Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftig limpa. 3 dl vatten. 1 dl lingonsylt. 1 msk rapsolja eko. 1 msk mörk sirap. 0. 5 dl eko linfrön. 5 dl eko rågsikt
Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då
Frisklimpa i bakmaskin

Frisklimpa i bakmaskin

3 dl vatten. 1 msk olja. 8 dl rågsikt. 1 tsk salt. ½ dl krossade linfrön. 1½ tsk torrjäst. Häll i allt i maskinen i den ordningen som det står
Italienskt bröd

Italienskt bröd

Blanda allt i degbunken. Välj program. Standard / basis 1 - 1 1/2 tsk torrjäst. 7 dl vetemjöl. 1/2 dl finriven parmesan ost
Smörigt rostlöksformbröd i bakmaskin

Smörigt rostlöksformbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i den ordningen de står i ingredienslistan i maskinens degbunke. Ställ in maskinen på standardprogram 900 g
Ölhavreformbröd i bakmaskin

Ölhavreformbröd i bakmaskin

Tillsätt alla ingredienser i degbunken i den ordning de står i ingerdienslistan. Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda
Bröd i Bakmaskin

Bröd i Bakmaskin

1 ½ tsk torrjäst. 2 dl lantbrödsmjöl. 1 dl rågmjöl. 2 dl rågsikt. 2 dl vetemjöl. 1 msk sirap. 1 ½ tsk salt1 msk smör2 ½ dl mjölk
Havre och vetelimpa

Havre och vetelimpa

Häll i allt i degbunken. Bäst blir brödet om det bakas på menyn för grovt bröd (meny 3 på min Severinmaskin)
Lingonbröd för bakmaskin

Lingonbröd för bakmaskin

Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med vattnet förrän knådningen påbörjats
Parmesanfranska i bakmaskin

Parmesanfranska i bakmaskin

Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Yoghurtbröd till bakmaskin

Yoghurtbröd till bakmaskin

Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program. normal/basic. 1 1/3 tsk torrjäst. 3 dl lantbrödsmjöl. 1 dl grovt rågmjöl
Lingonbröd, bakmaskin

Lingonbröd, bakmaskin

Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra. Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd
Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen, 900 gram. 310 ml vatten. 2 msk smör. 520 g siktat dinkelmjöl. 70 g rivna morötter
Lagom grovt bröd till bakmaskinen

Lagom grovt bröd till bakmaskinen

Jag fick en bakmaskin i julklapp. Det är lycka att vakna på morgonen och gå ner för trappan och slås av doften av nybakat bröd
O`boybröd i bakmaskin

O`boybröd i bakmaskin

Lägg alla ingredienser i bakbunken i den ordning de står i ingredienslistan. Ställ maskinen på standardprogram 900 g bröd
Grahamsbröd (bakmaskin)

Grahamsbröd (bakmaskin)

Häll i allt i degskålen och starta maskinen på ett standardprogram. 5 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl solrosfrön
Frisklimpa

Frisklimpa

Häll i allt i degbunken. Välj program. Grovt bröd 1 1/2 tsk torrjäst. 1/2 dl linfrö (krossade). 8 dl rågsikt