Här försöker jag få fram lite fler recept med lite grövre mjöl i. Det är lycka att vakna på morgonen och gå ner för trappan och slås av doften av nybakat bröd
Börja med att skala och riva äpplen på den grova sidan på rivjärnet. Natriumbensoaten får inte koka mer än max en två minuter, för då kan en besk smak uppstå
Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas. Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken
I bakmaskin. Arbeta degen med degkrokar i minst 10 minuter så den släpper bunkens kanter. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller smord, skåra med vass kniv och låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Sätt bakmaskinen på standardprogram, 900 g. 9-10 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
OBS receptet ger ett ganska stort bröd, så minska på mängderna om det behövs för din bakmaskin. Jag brukar inte grädda bröden så hårt, men det är förstås också efter tycke och smak
Viktigt att torrjästen tillsätts sist så den inte blandas med vätskan före maskinen börjar blanda. Ställ in maskinen på program Standard och 900 g bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.