Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Äpplepaj med smak av kola, visst låter det som ett vinnande koncept. Oh, yes. Receptet kommer från bloggen "Bakverk och fikastunder" (mama), men jag har lagt till socker och kanel på äppelbitarna
Jag vill gärna ha fina kakor i mina burkar på hyllan i köket. Sätt ugnen på 175 graderHäll alla ingredienser utom mandeln i en bunkeJag brukar köra ihop degen i assistenten, men det går bra att röra ihop den för hand ocksåTillsätt mandelnKlicka ut den kletiga degen i två längder på plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen i ca 20 minuterTag ut plåten och dela längderna i ett par cm breda bitar, jag brukar använda en degskrapa Sänk värmen till 100 graderSätt in kakorna och låt dem torka med luckan lite på glänt i ca 40 minuter eller tills de är torra 25 st
Hennes pepparkaksdeg, Eksta pepparkakor, har hon ändrat receptet på i olika kokböcker. Istället för att lyfta över kakorna till plåten och riskera missformade kakor, pillar de bort degen mellan kakorna
11 Oct. 18. 13. Twitter. Facebook. Saftig äppelkaka. 0kommentarer. Nu finns det massor med äpplen i de svenska trädgårdarna så nu ska ni få recept på en supergod och saftig äppelkaka