Jul

Jul

  • 37 Recept
Julens godaste lutfisk

Julens godaste lutfisk

2 kg lutfisk. Såsen. 5 ansjovisfiléer 2 msk smör 2 msk vetemjöl (eller maizena) 3 dl vispgrädde 3 dl mjölk salt peppar
Sill med earl grey och citrus.

Sill med earl grey och citrus.

1 förp Abba 5-minutersill, filéer 2 påsar Earl grey 1-2 msk honung 0,5 silverlök 10 svartpepparkorn 1 citron, skalet 0,5 grapefrukt, skalet Häll över lagen från sillförpackningen i en skål
Klassiska bruna bönor med sirap

Klassiska bruna bönor med sirap

Skölj bönorna och blötlägg dem i ca 12 timmar, häll av vattnet. Lägg bönorna i en gryta och tillsätt 8 dl vatten och salt
Coleslaw på brysselkål med wasabi

Coleslaw på brysselkål med wasabi

Ingredienser Portioner. 4 500 g brysselkål 2 morötter 1/2 tsk salt 2 msk sesamfrö 20 g färsk gräslök 2 dl majonnäs 1 msk wasabi 1 lime Lägg till i inköpslistan
Tareqs köttbullar med rödbetssallad

Tareqs köttbullar med rödbetssallad

500 g blandfärs 1 gul lök 2 dl ströbröd 2 ägg 2-3 tsk salt 2 dl mjölk 1 tsk kryddpepparkorn, mortlad 1 tsk svartpeppar, mortlad smör, till stekning
saffranspannkaka med mandel

saffranspannkaka med mandel

Jag tror att det var för tre år sedan som jag skapade denna saffranspannaka med mandel för Kung Markatta och sedan dess är den en tradition i juletider här hemma
Goda revben.

Goda revben.

Dom här tycker vi passar bra till julbordet, så dom skall vi bidra till vårt knytkalasjulbord hos Affe och Carina när det är dags
Vörtbröd i gjutjärnsgryta

Vörtbröd i gjutjärnsgryta

Instruktioner. 1. Lös upp jästen i den fingervarma vatten- och mjölkblandningen. 2. Tillsätt satt och mjöl och knåda degen
Julmustkola

Julmustkola

15 st 1 1/2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 1 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl julmust Lägg till i inköpslistan
Dunderglögg, några flaskor

Dunderglögg, några flaskor

Ingredienser 5 l svagdricka , rumstempererad 5 st potatis(ar) , skivade, skalade råa 1 paket jäst , (vanlig bakjäst) 1 påse nejlikor 1 påse kardemummakärnor 1 bit(ar) ingefära , färsk (ca 5 cm) 1 st kanelstång 1 paket russin , 1-2 paket (2 pkt = 500g) 2,5 kg socker Köp receptet
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser Portioner. 6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Glögglimpor

Glögglimpor

Det ska bli spännande att se hur väl de passar till julmaten. Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Chokladkola med puffat ris

Chokladkola med puffat ris

Och genast bestämde mig att detta dessutom är ett måste på julgdodisbordet (mvh, julälskare). Ojojoj, så goott
Ugnsbakad pastej & rödlök

Ugnsbakad pastej & rödlök

Om ni har tid och vill fylla på julbordet med mer hemmagjorda saker i år så måste är det sköj att testa att göra leverpastej
Brunkål

Brunkål

 Kål är ett måste för mig på julen. Jag älskar kål i alla former. Brun eller rödkål, eller helst både och
Vörtbröd i lerkruka

Vörtbröd i lerkruka

Lägg en lergryta som rymmer 2–2 1/2 liter i vatten i minst ett par timmar innan den ska användas så att den suger åt sig fukt
Äggtoddy à la Mannerheim

Äggtoddy à la Mannerheim

God fortsättning. Jag hoppas ni hade det trevligt på nyår med god mat och umgänge. Att ni även fått en bra start på 2017
Matsedel vecka 51

Matsedel vecka 51

Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadel med hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Rödkål till julbordet

Rödkål till julbordet

Gör såhär. Strimla kålen, skala och hacka äpplen i klyftor. Hetta upp smör, lägg i kålen och ringla sirap över
Syrad rödkål

Syrad rödkål

Syrad rödkål. Rödkål 1 kg. Salt utan jod 1. 5 msk. Glasburk för ca 2. 5 liter. Vatten ca 1 liter. Koka upp 1 liter vatten med 1 msk salt
Julrevben med smak av julmustglaze

Julrevben med smak av julmustglaze

Ingredienser till julrevben. Innan du tänder grillen gör du julmustglazen enligt följande recept. Grillar man julrevben så passar det bra att testa årets första julöl
Solhagas pepparkakor 2017

Solhagas pepparkakor 2017

Ja, jag vet att det kanske är lite tidigt, men inne hos oss är det redan jul. Imorgon tänkte jag att ni skulle få se lite mer av julmyset