Asiatiskt

Asiatiskt

  • 17 Recept
Kyckling med smak av ingefära och hoisinsås

Kyckling med smak av ingefära och hoisinsås

Igår lagade jag en så god kycklingrätt som jag vill tipsa om. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Fläskfilé med hoisinsås

Fläskfilé med hoisinsås

Nu har äntligen sommaren kommit. Lagom tills skolorna börjar. Mina barn börjar inte förens nästa onsdag och jag har passat på att ta föräldraledigt
Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling med sötsursås

Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Friterad kyckling

Friterad kyckling

Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Pad thai

Pad thai

4 portioner. 10SP/portion. 250 g risnudlar500 g fläskytterfilé1 broccoli1 morot1 röd chili1 msk sesamolja2 dl böngroddar0,25 solovitlöksalt & pepparkinesisk soja
Hemmagjord kebab

Hemmagjord kebab

Tänk att få njuta av hemmagjord kebab utan massa konstigheter i, smaken är fantastisk. Jag ska vara lite fräck och säga att det smakar mycket godare än gatukökets
Wokad kyckling med ratatouille

Wokad kyckling med ratatouille

Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
Pad Thai med räkor

Pad Thai med räkor

Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället
Pad Thai med chilifrästa räkor

Pad Thai med chilifrästa räkor

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana