Smörj en muffinsplåt eller ställ muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ägg, olja, fil och arbeta snabbt ihop till en deg
Här om dagen var jag på resande fot hela dagen och ville ha någonting smidigt, gott och mättande att ha med som matsäck, någonting roligare än en någonting svettigt, inplastat snabbval antingen från tågets bistrovagn eller från närmsta Pressbyrån
Den på bilden med pärlsocker är till min familj, jag toppade mina med kokosflingor. Du kan såklart använda fullkornsmjöl dinkelmjöl etc men jag ville inte ha gluten i mina
Jag lägger ofta ut recept även där men många av er har nog tröttnat på alla mina pannkakor i alla dess former jag äter nästan varje morgon så jag lägger ut dem på Instagram istället
Jag är inte någon småkaksälskare direkt då jag ofta finner dem alldeles för söta och mjöliga. Jag har dock länge varit på jakt efter ett recept på en hård kaka som jag ofta fick hos min farmor, en kaka som nästan var godast att äta direkt från frysen
Ingredienser2 dl vetemjöl 1 kuvert saffran (1/2 g) 1 tsk bakpulver 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 st ägg 250 g grovt riven mandelmassa 3 msk rom florsocker till garnering 100 g mörk choklad Gör så härSätt ugnen på 175 grader