Somliga rätter sätter sina minnesstämplar extra hårt i den där delen av hjärnan som samlar på matminnen och man glömmer dom aldrig, vissa för att dom var smarriga och vissa av precis motsatt orsak
Igår fyllde Rasmus 2 år och vi hade givetvis kalas för honom. Vi började dagen med att sjunga för honom och ge honom presenter sedan på eftermiddagen kom tjocka släkten för att gratta
Jag har sett flera recept på nätet på pizza med färskpotatis. Blev lite sugen på att göra något liknande men förstås hade vi ingen färdig pizzadeg hemma och som vanligt var jag för lat för att göra egen…
Jag har hittat en ny kärlek och tillbehör till allt på min tallrik. Picklad rödlök…. Såå gott. Jag har ätit det vid flera tillfällen på restaurang och på jobbet (vi har världens bästa förskolekock
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. En wow faktor på bordet. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida