Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 10 Recept
Mina Favoriter
Södra Stations mustiga köttgryta

Södra Stations mustiga köttgryta

1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Foccacia, bästa buffébrödet

Foccacia, bästa buffébrödet

det har gått dåligt med mina senaste brödbak. Precis som mina troll. Go kväll på er. Här sitter jag och premiär dricker lite glögg
Kentucky friterad kyckling

Kentucky friterad kyckling

Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Häll på filmjölk. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock
Korv Forsell och en smarrig kålssallad

Korv Forsell och en smarrig kålssallad

Somliga rätter sätter sina minnesstämplar extra hårt i den där delen av hjärnan som samlar på matminnen och man glömmer dom aldrig, vissa för att dom var smarriga och vissa av precis motsatt orsak
Tips på tilltugg till nyårs

Tips på tilltugg till nyårs

Här kommer lite inspiration till vad man kan bjuda på när gästerna kommer på nyårsafton. Hoppas ni hittar nåt ni gillar
Smördeg med potatis, rosmarin och bacon

Smördeg med potatis, rosmarin och bacon

Jag har sett flera recept på nätet på pizza med färskpotatis. Blev lite sugen på att göra något liknande men förstås hade vi ingen färdig pizzadeg hemma och som vanligt var jag för lat för att göra egen…
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Jag har hittat en ny kärlek och tillbehör till allt på min tallrik. Picklad rödlök…. Såå gott. Jag har ätit det vid flera tillfällen på restaurang och på jobbet (vi har världens bästa förskolekock
Fyllda bröd - picknickbröd, passande till sallad eller buffébordet

Fyllda bröd - picknickbröd, passande till sallad eller buffébordet

Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. En wow faktor på bordet. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen
Wallenbergare

Wallenbergare

1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida