Blanda lammkött, ris, ströbröd, timjan, salt, peppar och pressad vitlök. Ta ut formen efter en halvtimme, ta bort folien och pressa ner lammlådan med en träslev
Förra veckans kylskåpstömning resulterade inte bara i kycklingbollar, som i senaste inlägget, utan också i denna mustiga lammfärsgratäng, som jag googlat fram på nätet
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag fick gårdens första lamm, slaktat enbart för mig och man kan bli ödmjuk för mindre
Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
Trots att det brukar kallas världens godaste lammkött är det nämligen relativt okänt i Sverige. Det som brukar kallas för världens godaste lammkött, Welsh Lamb, kommer nämligen äntligen till Sverige