Fredagkväll igen. Något snabbt och enkelt. Svamp- och lammfärs ragu med Karl-Johanfylld ravioli1 gul lök, hackad250 g blandad svamp, t ex champinjoner hackade1 msk smör1 msk olivolja400 g lammfärs1 vitlöksklyfta2 krm riven muskot1 tsk oregano, torkad1 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl rött vin1 burk hela tomater1 msk tomatpuréev vattenFräs löken med svampen i smör och olja i en rymlig stekpanna cirka 2 minuter
10 May. 13. 00. Twitter. Facebook. Lammstek med betor och chevrekräm. 0kommentarer. Lamm och betor gör sig ypperligt tillsammans och kompletteras med en kall sås
Häromdagen gjorde jag ett besök på Kåseberga Gårdslam för att köpa färskt lamm direkt från gården. Jag har bestämt mig för att ta reda på mer om mina råvaror och träffa dem och deras producenter för att lära mig så mycket jag kan
Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Förra veckans kylskåpstömning resulterade inte bara i kycklingbollar, som i senaste inlägget, utan också i denna mustiga lammfärsgratäng, som jag googlat fram på nätet
Ja eller vad ska man kalla den, vinostroga känns som ett passande namn då köttet jag använt är "stroganoffkött" finns färdigstrimlat på citygross, strimlat oxytterlår