Happy Lillörda. Vilken vecka. Så mcket att stå i just nu inför vår resa till Ghana på söndag. Jag har tyvärr inte varit alltför aktiv med inlägg här inne, tråkigt
Första dagen här på Montalbino Agriturismo och familjen Strandberg har kökstjänst. Med kökstjänst avser vi att en familj ansvarar för att laga lunch och middag, inklusive diskning
Sätt ugnen på 125 grader. Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form med snittytan upp. Halvera chilifrukterna på längden, kärna ur dem och lägg dem i formen
Mina hjortfärsbiffar var otroligt svåra att hantera i rå form och jag hade fullt sjå att få på baconskivorna men när de sedan stektes blev de helt fantastiska och höll ihop mycket bättre än vanlig köttfärs och blev dessutom underbart saftiga och mycket goda
Stek köttfärsen i oljan tills den blivit smulig och fått färg. 500 g köttfärs. 500 g färsk eller djupfryst broccoli 500 g köttfärs 1 förpackning (500 g) krossad tomat 2 dl riven, lagrad ost 1 msk olja 1 tsk salt 1-2 tsk oregano 1 krm chilipeppar
Fräs löken glansig i en panna, lägg i köttfärsen och mosa den med en trägaffel. Koka upp vatten och salt och koka pastan enl anvisning på förpackningen
Ta fram bunken igen och blanda ner kalvfond, soja, salt vitpeppar och köttfärs. Smörj en långpanna med lite smör och bred ut köttfärsblandningen över botten
En lill-lördag som denna kan man ibland vilja festa till det lite i matväg, så vad passar då bättre än en omsorgsfullt puttrad köttfärssås full i rödvin och färska örter