Låter dem ligga medans köttfärssåsen och philadelphiasåsen förbereds och torkar sedan av skivorna, steker dem ca 1 minut per sida och varvar med såserna i en ugnsfast form. Svensk Moussaka med Philadelphiasås 4 portioner 1 kg potatis av fast sort1 gul lök, hackad500 g blandfärs500 g krossade tomater1 dl tomatpuré2 tsk rosmarinSaltPeppar Philadelphiasås400 g philadelphiaost2 dl mjölkSaltPeppar100 g riven ost Till serveringSallad Gör så härSkala potatis och koka mjukHäll bort vattnet och låt svalnaSkär potatisen i skivorStek lök och köttfärs i en grytaTillsätt krossade tomater, tomatpuréoch rosmarinLåt allt småputtra i 15 minuterSmaka av med salt och pepparVispa ihop Philadelphiaost, mjölk,salt och peppar i en bunkeVarva köttfärssås, potatis och ostsås i en ugnsfast formAvsluta med köttfärssås och riven ostGratinera i 225 grader i 30 minuter Överbliven kokt potatis kan även användasi en tonfiskgratäng