Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol. Jag tänkte därför passa på att dela med mig av det här goda receptet som jag lagade i fredags
Salta väldigt lite och ta några tag med svartpepparBlanda alltsammans och forma till biffar. Till detta är det gott med potatisgratäng, eller varför inte tzatziki och en sallad
Det blir så väldigt smakrikt, med en komplex hetta och samtidigt oerhört fräscht. De här biffarna är gjorda med kycklingfärs, men skulle gå bra att göra med fläskfärs med om man känner sig lagd åt det hållet för dagen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1/2 dl Basilikablad (hårt packade) 1/2 dl Bladpersilja (hårt packad) 1 st Vitlöksklyfta 1/2 dl Olivolja 1 krm salt 1 krm nymalen svartpeppar 2 dl Matlagningsyoghurt
Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ägg samt maizena eller mosad kokt potatis och blanda till en jämn färs med en slev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.