Det här var verkligen smaskens. 200 g svamp (champinjoner, trattkantareller, blandsvamp eller vad du har hemma)1 gul lök, finhackad3 msk mjölsmör till stekning3 lövbiffsskivor2 dl grädde3 msk viltfond + 1 dl vatten (eventuellt mer, efter smak)tryffeloja, 1 tsk (kan uteslutas)pasta för 4 personerStrimla lövbiffen och stek upp snabbt på hög värme, salta peppra och lägg åt sidan
Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
En god och krämig broccolisoppa som är enkel att laga. Härlig vardagsrätt som värmer och mättar. Vill du piffa upp den lite extra kan du strö på rostade frön eller rostad lök vid servering
Soppa det älskar jag som ni kanske redan vet och här får ni tre goda och väldigt lättlagade soppor. De är helt vegetariska också om man bortser från toppingen på morotssoppan
Fick till en riktigt härlig pastasås i lördags. Hade en påse med kantareller kvar i frysen ifrån höstens skörd och med lite philadelphiaost och creme fraiche så blev det jättegott
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Fisk bör man ju äta minst 1 gång per vecka, men i nya varianter gärna för smaklökarnas skull. Denna krämiga laxpasta är väldigt smarrig att varva med… (Vinet kan man utelämna, inte alltid man har en flaska öppen)
Sommarvärmen är borta nu, i alla fall för tillfället. SMHI har utfärdat klass 1 vädervarningar för Jämtland och Västernorrland, man känner bara för att sitta inne och kura och äta en varm middag