Tanken är att mina tomat- och chiliplantor ska flytta ut på balkongen för att få mer sol och förhoppningsvis mer smak, men det är tveksamt om alla plantorna kommer att få plats där
På tal om agar agar pulver (som jag använder istället för animaliskt gelatin i mina bakverk) så släppte Khoisan tea sin egen agar agar för ett par månader sen
Mumsigt god var denna paj. Söt med en frisk och somrig smak av blåbär och jordgubbar. Har man frysen full med blåbär som jag har då blir det mycket blåbärsbak
Lavendel luktar ju så gott. Smakar gott i brownie med. Tänkt göra dessa länge och nu blev det av. Det är Leilas recept som jag halverade och ändrade lite
Det är alltid kul att testa lite nya desserter och hittade denna på en blogg Amy´s piece of cake. Jag fastnade för att det är torkad lavendel i denna pannacotta
här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg
Den härliga rosa färgen kommer ifrån rabarberspadet. 6 glas 24 cl vodka 12 cl cointreau 12 cl rabarberspad eller koncentrerad rabarbersaft 12 cl pressad citronsaft is Häll vodka, cointreau, rabarberspad, citron och is i en shaker