Kött

Kött

  • 7 Recept
Turkisk gryta på mitt vis

Turkisk gryta på mitt vis

Ja i ärlighetens namn så är det kanske inte det vanligaste med turkiska grytor som innehåller fläskkött
Gryta med bambuskott

Gryta med bambuskott

1 kg benfri karré eller annat benfritt fläskkött 2-3 st (ca 250 g) gula lökar ca 300 g champinjoner 2 st buljongtärning grönsaks, kött eller svamp 3 dl vatten 4 dl mjölk 1. 1 kg benfri karré eller annat benfritt fläskkött. 2 st buljongtärning grönsaks, kött eller svamp 3 dl vatten 4 dl mjölk
Kalops – grundrecept

Kalops – grundrecept

Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. 600 g benfritt nötkött. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g benfritt nötkött 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 gula lökar 2 morötter ½ purjolök 1 tsk salt 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 5 dl vatten 2 msk vetemjöl ev 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Kotletter i hoisinsås

Kotletter i hoisinsås

En god köttbit kan absolut bli en snabb vardagsrätt om man exempelvis köper tunnskivade kotletter (eller skär dem tunt själv)
Höstgryta med smak av äpple, bacon och champinjoner

Höstgryta med smak av äpple, bacon och champinjoner

Lägg åt sidan och bryn köttet i omgångar. Hacka löken och lägg över löken samt köttet i en stekgryta. Känns efter att köttet är så mört som du önskar innan du har i crème fraichen