Enkla, roliga och goda kalaskakor fick det bli i söndags. Bland annat dessa strösselkakor. Busenkla och barnen älskar dom, för vilket barn älskar inte strössel
Skär till lagom stora brödbitar och nagga med en gaffel. Låt bröden svalna på galler under bakduk. Jag hade filmjölk som höll på att bli gammal så jag tänkte att den borde ju funka bra att baka sirapsrutor med
Det här brödet går jätte snabbt att röra ihop och behöver dessutom inte jäsa. Det här brödet blir också mitt bidrag till Månadens Sötsak som denna gången ska vara enkelt
Lite matfett och ströbröd till formen. Lite matfett och ströbröd till formen. Ni som läst mina tidigare inlägg vet vid det här laget att jag inte tycker om sockerkakor, men det finns dock vissa undantag
Jag har testat fram ett riktigt enkelt och mycket gott ostbröd idag. Ostbrödet gräddade jag i en springform som jag hade klätt lite halvslarvigt med ett bakplåtspapper
I topp för mig ligger "kladdkaka med glasyr", följt av "bröd utan jäst". Uppenbarligen finns det ett behov av snabba bröd - och därför kommer här ett till
Detta bröd får ett stort stort plus, tycker det va mega jättegott. Stjälp upp bröden. Ställ in brödet i ugnen i ca 30 minuter. Västerbottenbröd½ pkt jäst6 dl vatten2 msk matolja1 tsk salt2 tsk strösockerCa 1½ liter vetemjöl specialFyllning. Använd en vass kniv och gör två längsgående snitt i varje bröd, ca 2 cm djupa. Låt de fyllda bröden jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda bröden på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Grädda bröden ytterligare 15 minuter. Arbeta degen länge, 10 min ger ett segt och godare bröd