Vispa äggen pösiga och tillsätt det smälta smöret, rör till en fin smet. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och tillsätt dem sedan i äggsmeten
Mixa nötternaoch den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret
Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Brödet kommer snabbt att bli mörkt men kommer inte brännas vid. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och salt, blanda sedan i sirapen och sedan filmjölken till en rätt så lös smet
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
2 bröd ca 1 kg fruktochnötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen. Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.