Ikväll ska vi ut och äta på en av mina favorit restauranger. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga
En caponata kan sägas vara Siciliens svar på den sydfranska grönsaksröran ratatouille. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
Nu är det några av er som genast tror att det är jag som är elak. Får jag presentera mästerkocken Gordon Ramsey´s nya bok Världens mat som Herr Backa och jag har dreglat över
Bild lånad från Matplatsen. seAlltså jag säger bara en sak. WOOOOOOOOW. Har sneglat länge på det här receptet, men tänkt 'Hur märkvärdigt gott kan det smaka
Hej, hej. Har just kommit hem efter en bra dag på jobbet och tänkte tipsa er om en god och enkel rätt som passar perfekt dagar som denna då man kommer hem från jobbet men kanske inte har allt för mycket ork över till matlagningen
Våren har verkligen kommit av sig. Kyligt, mulet och grått är det utanför fönstret just nu. Då får man roa sig inomhus istället och jag kollar läget efter nya roliga recept när tid finns
Denna argentinska gröna salsan/ såsen är gudomlig. Den passar alldeles utmärkt så här i grilltider och är ett syrligt, fräscht och smakrikt alternativ till den traditionella bea-såsen eller diverse gräddfilssåser som annars är poppis till grillat
”den smakar precis som en av mina favoritalfajores i Argentina”. In English below. Jag hörde en gång på nyhetsmorgon, någon som var där och bakade en morgon, ”Alfajores spås bli det nästa stora”