Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten . Lägg ett annat bakplåtspapper över och tryck ut eller kavla ut degen till kanterna till ett tunt fint lager över plåten
Första plåten jag bakade brände jag delar av men andra plåten blev jättebra. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och sprid ut till en kaka på ca 30x33 cm (jag la en plastfolie över och kavlade ut smeten)
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryckt ut. degen på det med ett till bakplåtspapper över. I ett tidigare inlägg gjorde jag nyttigt knäckebröd på maizenamjöl
I förra veckan testade jag att baka ett nyttigt bröd och himmel så gott det blev. Och köper ni hem alla ingredienserna lovar jag att ni kommer baka upp alltihopa
Låt brödet kallna och mogna i formen några timmar under bakduk. 1 tsk bakpulver. Blanda alla torra varor, klipp aprikoserna i småbitar och rör runt i mjölblandningen
Det här brödet innehåller ingen sirap vilket många liknande bröd gör utan får sin sötma av torkade aprikoser och sin saftighet av yoghurt tillsammans med rivet äpple
(när det kokat klart, häll över det i en bakbunke). Tryck ut degen på en bakplåtsklädd långpanna. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Låt jäsa under bakduk i 30 min
Har hunnit bakat en del, bland annat ett riktigt saftigt morotsbröd. Genom att tillsätta frukt och grönsaker i baket blir det både saftigare och mer näringsrikt
(inte mitt påhitt att gå upp såååå tidigt) bakade vi grova frallor, som jag varmt kan rekommendera. Det har för övrigt varit en riktigt bakhelg för vår, eller jag menar min del
Hembakat knäckebröd med frön och nötter och egen färskost 6 dl grahamsmjöl. Puh. Sonen är på plats på tennisträningen och jag kan pusta ut några minuter…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. 10-11 dl mörkt lantbrödsmjöl (+ lite till utbaket). Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min. Låt frallorna jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min. 10-11 dl mörkt lantbrödsmjöl (+ lite till utbaket)
Blanda ihop bakpulver, mandelmjöl, fullkornsdinkelmjöl och fiberhusk. Klicka sedan ut och forma till runda bröd på en bakplåtsklädd plåt, strö lver sesamfrön
Okej, jag vet att jag redan har delat med mig av ett riktigt bra korv- och hamburgebrödsrecept här, men idag när jag var i bakfarten så mixtrade jag ihop ett till av andra mjölsorter