Fläskkarré med torkad frukt i lergryta Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg fläskkarré , utan ben 8 st katrinplommon 8 st dadlar , torkade 1 st gul lök(ar) 1 tsk timjan 2 dl vitt vin 4 kvist(ar) timjan , färsk 1 salt 1 svartpeppar , nymald Sås 0,5 msk svartvinbärsgelé 1 msk kalvfond , koncentrerad 1 salt 1 svartpeppar , nymald 2 dl vispgrädde 2 tsk soja Servera med 1 grönsaker , gröna 1 st potatis(ar) , kokt el www.tasteline.com
Höstig fläskgryta med rotsaker De köper jag torkade och häller ned i höstiga grytor med rotfrukter. Igår var det gråmulet och trist och jag kände verkligen för att laga en mustig gräddig höstgryta med trattkantareller Akela's Lair
Pepparotskött Pepparotskött eller att koka en köttbit är bland det lättaste man kan göra, sköter sig självt. Koka också gärna för många portioner och frys in Sandbergs receptblogg
Kotlettrad med äpple, kål och potatis Blanda samman 1 tsk salt med svartpeppar. Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet på ett stort eldfast fat eller i långpannan Hemmets Journal
Skånsk kalops Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom www.koket.se