Jul

Jul

  • 13 Recept
Brunkål

Brunkål

Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra
Risgrynsgröt, Tomtegröt…

Risgrynsgröt, Tomtegröt…

Har ni kokat tomtegröt redan. Vi har startat och gott var det…. Det här behöver du. 6 port. 2½ dl grötris. 5 dl vatten
Kryddiga julköttbullar

Kryddiga julköttbullar

Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk och låt svälla en stund. Tillsätt ägg, lök, fond, salt, vitpeppar, kryddpeppar och kanel
Skinka- och grönkålspaj med senapskräm

Skinka- och grönkålspaj med senapskräm

Brukar du precis som jag ha julskinka över efter julafton. 200 g strimlad julskinka (jag använde Quorns). 200 g strimlad julskinka (jag använde Quorns)
Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

God fredag till er alla, idag lägger vi en ny juldessert till vår samling av juliga efterrätter, kanske en frisk pepparkakscheesecake kan passa fint att fira adventshelgen med
Kanelkakor

Kanelkakor

Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget och rör om ordentligt. Blanda vetemjöl och bakpulver

Brunkål

Att göra brunkål verkar nästan vara en bortglömd konst, trots att det är ganska enkelt. 1 kg strimlad vitkål
Julens saftigaste fruktkaka

Julens saftigaste fruktkaka

Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa emellan. Blanda ihop mjöl, bakpulver och frukten innan du blandar ner allt i smeten
Julens bästa vörtbröd!

Julens bästa vörtbröd!

Idag ska ni få recept på ett riktigt gott vörtbröd, det bakar jag varje jul. Smält smör och tillsätt julmusten, låt detta bli fingervarmt