Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Kakan. 1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm. Sätt ugnen på 200 grader. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel
Ingredienser Portioner. Ger ca 1 liter 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron) färskpressad juice av 1 citron 1/2 dl färsk strimlad ingefära 4 dl syltsocker 1 tsk citronsyra Lägg till i inköpslistan
Päronmos är verkligen underskattat. Varför säljs inte päronmos i butikerna. Det är ju ljuvligt gott. Tillsätt den grova kardemumman så får du en underbar smak
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Ett recept från ICAs matkasse. Väldigt lätt att göra och gott. Portioner. 2450 g delikatesspotatis 1 tsk olja salt och peppar1 dl bearnaisesås 1 msk chilisås 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)200 g bellaverde broccolica 400 g fläskkotlett med ben1 tsk smör 1/2 påse röd mangold (à 65 g)Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt
En klassisk dessert Chokladmousse var en dessert jag gjorde i mängd på 80 och 90-talet. En riktigt god avslutning på en finare middag, som är enkel att göra och går att förbereda i god tid
Att göra egna "soltorkade" eller ugnstorkade/semi-torkade tomater är busenkelt och supergott. Allt som behövs är ett gäng tomater, lite fin olivolja, vitlök och örter