Foto. Tina 590 kcal/port 4 port 280 g lasagnetter (fullkorn) 400 g nötfärs max 15% 1 tsk olja 50 g rotselleri (riven) 2 morötter (riven) 1 gul lök (finhackad) 1 vitlöksklyfta (pressad) 1 burk tomatkross 6 dl vatten 1 köttbuljong 1 1/2 msk tomatpure 3 msk kinesisk soja 1 msk balsamvinäger 1 tsk basilika 1 msk oregano salt och svartpeppar 2 dl riven ost max 17% Gör så här
Krämig, smakrik och barnens favorit. Korv älskar ju dom flesta barn. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
En härlig frukost eller mellanmål är chiapudding. Hälsosamt och gott tycker jag. Och såå lätt att göra (om man har lite framförhållning så att puddingen får stå till sig)
Låt den malda eller rivna potatisen rinna av i en sil. Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta