Mattipset idag blir lite oväntat lövbiff, fyllda dessutom i smarrigt god sås. Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten. 2 dl matlagningsgrädde
Jag tror bestämt att jag har fått en släng av gumilskan. Den där välsignade gumilskan ni vet, som plötsligt slår till nån gång när man passerat de sextio, och som får vanligtvis mildsinnade och fridsamma varelser att börja morra och hötta med näven - alternativt käppen - och ryta ifrån och inte stillatigande finna sig i vad som helst
Låt kräftstjärtarna rinna av, skär tomaterna i bitar och skiva champinjonerna. Fräs tomaterna och och svampen i lite olja och tillsätt sedan balsamvinäger och honung, låt fräsa en stund till
Fräs löken i resten av matfettet. Lägg det brynta köttet i grytan och tillsät vatten, paprikapulver, skalad och pressad vitlök, buljongtärning, stött kummin, tomatpuré och tomater med spad