Fläskkarré i crock pot eller slow cooker
www.tuffatider.se
www.tuffatider.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st skivor fläskkarré
  • 10,5 dl japansk soja
  • 12 st gul lök
  • 11,5 dl vatten
  • 11 dl rub för fläskkött
  • 12 st vitlöksklyftorBlanda ihop din favoritrub om du inte redan har den i skafferiet (se länk till receptförslag nedan)
  • 1 Gnugga fläskkarrén ordentligt på alla sidor.
  • 1 Stek dem sedan lätt på båda sidor i smör eller rapsolja så att de får en något brun yta. Genom stekningen tar köttet upp kryddorna och stekytan gör att köttet hålls saftigt.
  • 1 Skala och skiva en av de gula lökarna och lägg den i botten av din crock pot (slow cooker)
  • 1 Fördela de fyra brynta köttbitarna ovanpå löken i crockpoten.
  • 1 Häll på sojan, vattnet och vattnet ovanpå köttet. Skala och skiva vitlöksklyftorna och fördela dem i crockpoten.
  • 1 Sätt crockpoten på "low" och låt den gå i cirka 5 timmar, tills köttet är mört. Du märker att köttet har en tendens att börja falla sönder. Fortsätter du längre får du "pulled pork".
  • 1 Färdigt.
  • 1 Serveras t.ex. med kokt potatis och en sallad. Såsen med lök passar särskilt bra till potatisen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.