Kött

Kött

  • 7 Recept
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 800 gram oxbringa 1 l vatten 1 dl salt 2 st lagerblad 5 st vitpepparkorn Lag 3 st gula lökar 3 st morötter 1 vatten Köp receptet
Rostbiff med hasselbackspotatis

Rostbiff med hasselbackspotatis

1,5 kg rostbiff. 1Marinad1 dl kinesisk soja 1 dl balsamvinäger 3 msk flytande honung 2 klyfta vitlök, hackade 1 kruka timjan
Portvinssås.

Portvinssås.

2 schalottenlökar, finhacka smör 1/2 dl balsamvinäger 3 dl rött portvin 1/2 dl koncentrerad oxfond vatten 1 msk tomatpuré 3 msk svartvinbärsgelé (eller annan sort, alternativt äppelmos) 2 tsk maizena Hetta upp 1 msk smör i en kastrull och fräs löken i