Jag har hittat en ny kärlek och tillbehör till allt på min tallrik. Picklad rödlök…. Såå gott. Jag har ätit det vid flera tillfällen på restaurang och på jobbet (vi har världens bästa förskolekock
Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök
Vad skriver man, mandelmassa är ju om den är gjord av mandel men pistagemassa låter så- inte gott. Men det ska ändå prövas och det var riktigt gott även om den gröna färgen försvinner vid gräddningen
Att ha allt på bloggen är så mycket bättre och lättare också att kunna gå tillbaka i och se med bild hur det jag lagade såg ut, det tycker jag är kul, att ha mina egna anteckningar på ingredienser som jag bytt ut eller lagt till, och oftast så gör jag inte heller vid tillagningen eller bakningen så som de som skapat receptet gör, även om jag försöker att alltid länka dit som upphovsreceptet är hämtat ifrån och dit creden ska gå om jag lagar något som finns på nätet
Jag har aldrig fått smaka det igen men mina smaklökar har inte glömt bort den ljuvliga smaken. Inspirationen till denna dessert fick jag för ett par år sedan i en indonesisk restaurang
Chinamat är något jag verkligen kan bli sugen på mitt i natten. O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Grattis broder, 14 år. Éclarier fyllda med vaniljkräm, hallonsylt, clementin och grädde, bjöd jag bland annat på till födelsedagsfikat vid helgens firande av min brors födelsedag
Detta är en utav mina absolut favorit bakelser, jag har faktiskt ”upptäckt” Eclairs rätt så nyligen och jag ångrar mig att jag inte smakat på dem tidigare
En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Jag har inte lagat det själv någon gång och jag vet inte heller hur man gör