Mina favoriter

Mina favoriter

  • 18 Recept
Mina favoriter
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Jag har hittat en ny kärlek och tillbehör till allt på min tallrik. Picklad rödlök…. Såå gott. Jag har ätit det vid flera tillfällen på restaurang och på jobbet (vi har världens bästa förskolekock
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Såg receptet i SvD för någon vecka sedan. Väldigt frächt och nästan ingen tillagning alls, som vanligt så följde jag inte receptet slaviskt utan gjorde som jag tyckte
Vietnamesiska sommarrullar

Vietnamesiska sommarrullar

Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök
Pistagemassa/Pistagemandelmassa

Pistagemassa/Pistagemandelmassa

Vad skriver man, mandelmassa är ju om den är gjord av mandel men pistagemassa låter så- inte gott. Men det ska ändå prövas och det var riktigt gott även om den gröna färgen försvinner vid gräddningen
Dessert – Yoghurtkräm med rabarberkompott & havresmul

Dessert – Yoghurtkräm med rabarberkompott & havresmul

Att ha allt på bloggen är så mycket bättre och lättare också att kunna gå tillbaka i och se med bild hur det jag lagade såg ut, det tycker jag är kul, att ha mina egna anteckningar på ingredienser som jag bytt ut eller lagt till, och oftast så gör jag inte heller vid tillagningen eller bakningen så som de som skapat receptet gör, även om jag försöker att alltid länka dit som upphovsreceptet är hämtat ifrån och dit creden ska gå om jag lagar något som finns på nätet
Kyckling med ädelost!

Kyckling med ädelost!

Skär kycklingen i bitar och stek i smör. Tillsätt grädde, fond, kryddor, saft och soja. Låt koka under lock i ca 10 minuter
Fisk & skaldjurssoppa

Fisk & skaldjurssoppa

Hepp. Snabb fredagssoppa. Fisksoppa med räkor, 4 port. 400g torskfile. 300 g laxfilé. 300 g räkor med skal. 1 st fänkål
Eclairs eller Petit chouer

Eclairs eller Petit chouer

När jag var liten brukade min mamma baka petit chouer som vi kallade dem då. Nu tror jag man mer kallar dem eclairs
Eclair

Eclair

Detta är en utav mina absolut favorit bakelser, jag har faktiskt ”upptäckt” Eclairs rätt så nyligen och jag ångrar mig att jag inte smakat på dem tidigare
Recept: Vinbladsdolmar!

Recept: Vinbladsdolmar!

En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Jag har inte lagat det själv någon gång och jag vet inte heller hur man gör