I dag har jag bakat hallongrottor. En mycket enkel kaka som de flesta känner igen och gillar, jag tänkte skriva älskar för det vet jag att det är många som gör
Ta ut kakorna och lägg en noblesse på varje kaka så att den smälter av värmen. Klicka smeten i folieformar och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills kakorna har fått fin färg
100 g smör1 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 msk sirap2 ½ dl mjöl1 tsk bakpulverGör så här. Blanda ihop ingredienserna, rulla längder och lägg på bakplåtspapper på plåt
1. Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastull och koka upp. 2. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt cornflakes, vaniljsocker och riven kokos
Blanda alla torra ingredienser först och rör om(exkl. chokladen). Lägg till tärnat smör och ägg, rör om. Lägg till hackad choklad och vänd om lite lätt
Detta hade jag varken sett eller hört talas om innan Anna nämnde det. Att smälta choklad och blanda ner cornflakes har jag gjort innan, men aldrig dessa… fast det har jag inte gjort nu heller eftersom det var Anna som gjorde dem
Förra året och året innan var dessa kakor otroligt populära bland er läsare. Många av er la upp bilder på instagram och mailade mig bilder av era egna ”slice n’ bake” kakor
tobleronekakor Ingredienser. Rulla små bollar med ca 1 msk deg, platta till bollarna lite och lägg dem på en plåt försedd med bakplåtspapper, det ska vara ca 3 cm mellan bollarna eftersom kakorna flyter ut lite i ugnen