Tärna fläsk. Skär kött i grova tärningar ca 2x2 cm storlek. Skala och hacka gul lök samt vitlök. Fräs fläsk, lök och vitlök i olivolja några minuter i en stekgryta
En gryta värmer gott när det drar 12g varmt efter köksgolvet hemma. Hoppas kylan ger sig snart. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den
Skär köttet i bitar och bryn det i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Tillsätt grädde, crème fraiche, vatten, senap, tomatpuré, paprikapulver, fond och worcestersås, och låt småkoka i 10 minuter