Rosta nötter/mandlar hastigt i en varm, torr stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna och hacka grovt med en vass kniv • Vispa grädden ganska löst, den får inte bli grynig och ställ undan i kylen • Mosa lingonen med en visp några minuter så att bären blir lite fluffiga • Blanda ihop grädde och bär och servera i portionsskålar tillsammans med nöt/ mandelhacket
I bloggen Matgeek hittade vi recept på en riktig klassisk gubbröra och bestämde oss för att testa den till påsk, istället för att göra vår “vanliga” Nubberöra
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Ingredienser Portioner. 15 st 1/2 kruka persilja 1 dl rostade hasselnötter 250 g färsk kyld smördeg 2 dl riven prästost (gärna lagrad i 18 månader) salt peppar 1 äggula Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala och skiva potatis och lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken
Några kakor som jag ofta bakade som barn var knäckiga havreflan. Både enkelt och gott. Kakorna passar dessutom väldigt bra ihop med en skål vaniljglass