Fisk

Fisk

  • 5 Recept
Lax med het chipotlekräm och mango

Lax med het chipotlekräm och mango

Ingredienser Portioner. 4 700 g lax 1 påse taco kryddmix (à 25g) 2 msk rapsolja 1 mango 1/2 knippe rädisor 1 silverlök 2 dl crème fraiche 2 krm malen chipotle (torkad och rökt chili) saft och skal från 1 lime salt 1 tsk honung 1 paket tacoskal (à 190 g) 1 påse salladsblad (à ca 70 g) 1 msk hackad röd chili Lägg till i inköpslistan
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Kolja med äggsås

Kolja med äggsås

4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Panerad fisk med kall sås

Panerad fisk med kall sås

400 g fiksfilé (torsk, kolja eller sej). 1 ägg. mjöl och panko till panering
Fisktacos med guacamole och mangosalsa

Fisktacos med guacamole och mangosalsa

Fisktaco1 dl grovt skurna tomater 1 tsk salt frityrolja, till fritering 200 g torskfilé mjöl, till panering 1 ägg, uppvispat panko, till panering 1 dl strimlad isbergssallad 0,5 krm bakpulver