Ingredienser Portioner: 4 900 g fast potatis Äggsås 3 ägg 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja 2 morötter Fisk ca 600 g färsk kolja salt peppar Lägg till i inköpslistan
Rensa koljafiléerna och lägg de med den vita sidan neråt. Kokt fisk medäggsås har jag ju gjort förr men denna gången ville jag testa att göra enligt herr Mannerström, så här blev det
Originalreceptet är med gösfilé men priset avskräckte mig den här gången så jag provade med den betydligt billigare koljan som jag blev rekommenderad hos fiskbilen
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakad kolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakad kolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Hur kan jag ha missat att dela med mig av den här kalla äggsåsen. Algot kommer gärna och smakar medan jag blandar ihop såsen för den kan ätas med slev bara som den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.