Fisk

Fisk

  • 9 Recept
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm
Rödingfilé med kall romsås

Rödingfilé med kall romsås

Det gör inget om skinnet under bränns det petar man bort sedan när man äter fisken. Börja med tillbehören och rör ihop ingredienserna - gräddfil, creme fraiche, majonnäs och rom - till såsen
Panerad spätta med räksås

Panerad spätta med räksås

Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Räksås 1 burk räkor i lake (à 360 g) 2 dl gräddfil 2 msk chilisås eller ketchup 1 tsk senap salt och peppar 1 gurka Rödspetta 2 dl vetemjöl 2 dl ströbröd 400 g rödspätta 2 ägg 3 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade