Lailas 2 kokbok

Lailas 2 kokbok

Pepparrotsfyllda crustader med räkor

Pepparrotsfyllda crustader med räkor

12-16 krustader 1 förp Abba caviar röd finkornig rom 100 g färskost 3-4 msk crème fraîche 100 g färska räkor, skalade 3 msk färsk pepparrot, finriven (spara lite till dekoration) 0,5 tsk senap 0,5 msk honung granatäpplekärnor, till dekoration salt peppar
Gratäng med potatis och skinka

Gratäng med potatis och skinka

2 gula lökar. 2 dl riven lagrad ost. 2 dl vispgrädde. 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg 2 gula lökar Ca 300 g rökt skinka 2 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ev 1 tsk timjan 2 dl vispgrädde
Gästlåda

Gästlåda

1/2 purjolök. 1/2 påse riven ost. 400 g köttfärs 1 pkt bacon 6 dl spiralmakaroner 1 burk creme fraiche 3 msk ketchup eller chilisås 1 köttbuljongtärning 3 dl grädde 1/2 purjolök 1/2 påse riven ost
Långbakad fläskkarré med magisk sås

Långbakad fläskkarré med magisk sås

1,2 kg fläskkarré (i bit) 2 gula lökar 3 klyfta vitlök 2 msk grillkrydda svartpeppar, nymalen 7 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk koncentrerad oxfond. Sås20 g smör 2 msk vetemjöl fond (koket från köttet) 2,5-3 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen. Inlagd gurka med vitpeppar0,5 dl ättiksprit 12 % 0,75 dl strösocker 1,5 dl vatten 1-2 krm vitpeppar, malen
Ökensand - spröda småkakor

Ökensand - spröda småkakor

200 g smör, lätt brynt 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk hjorthornssalt ca 5 dl vetemjöl. 200 g smör, lätt brynt 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk hjorthornssalt ca 5 dl vetemjöl
Budapesttårta i långpanna med jordgubbar

Budapesttårta i långpanna med jordgubbar

Budapestbottnar140 g hasselnötter 6 äggvitor 2 dl strösocker, till äggvispet 1 dl majsstärkelse 2 dl strösocker, till hasselnötterna. Syrlig jordgubbsgrädde600 g färskost 3 dl vispgrädde 2 dl florsocker 2 citroner, rivet skal 750 g färska jordgubbar. Till garnering250 g färska jordgubbar