Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Scones, lagom nyttiga

Scones, lagom nyttiga

Hittade ett recept för ett tag sedan och äntligen fick jag provat dem. De blev riktigt bra och knåda slapp jag med
Biskvi i långpanna, favorit i repris

Biskvi i långpanna, favorit i repris

Denna gång gjorde jag en halv sats i en mindre långpanna för att bli av med alla mina äggvitor. Googlade att en äggvita väger ca 35 gram och jag hade 140 gram så det räckte precis
Fisksoppa och surdegsbröd

Fisksoppa och surdegsbröd

Idag hade jag med mig detta till lunch. En supergod fisksoppa (receptet på den här) och ett surdegsbröd jag höll på med halva natten igår ungefär
Snickerskaka

Snickerskaka

Igår bestämde jag mig för att göra snickerskaka och ta med till mina jobbarkompisar. 20 Aug. 17. 58. Twitter
Minilimpor

Minilimpor

Visst blev de fina mina små surdegslimpor. Vilket fynd jag gjorde häromdagen. Jag hittade de här små formarna för endast fem kronor stycket
Nattjäst frukostbröd

Nattjäst frukostbröd

Kväll. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. Häll i salt och honung och sist mjölet

Nyttigt surdegsbröd

2 limpor. Dag 1. 1. Blanda kruskakli, linfrö, rågkross och rågmjöl med mjölken i en. kastrull och låt koka upp
Grovt och fruktigt surdegsbröd

Grovt och fruktigt surdegsbröd

Blanda rågkross, solroskärnor, sesamfrön och valnötter i en skål (jag hackade mina valnötter litegrann) och häll på vattnet och blanda lite till
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Från början fick jag det här receptet av en vän som modifierat det. Nu har jag bakat det här sedan december 2009 och modifierat det en del
Surdegsciabatta

Surdegsciabatta

Jag vet inte riktigt vad man får kalla ciabatta och inte, ordet betyder ju toffel och dessa bröd gjorda på rågsurdegsgrund är ju toffelformade
Levain bräck

Levain bräck

Det här mina vänner är mitt nya favoritrecept. Källa. Bakasurdeg. sePortioner. 20 stIngredienser. En fördeg (klicka för att gå till receptet)800g Manitoba cream460g vatten20 g havssalt Gör så här
Surdegsstart - rågsur

Surdegsstart - rågsur

Steg 1. 200 g (ca 3 dl) rågmjöl, gärna ekologiskt. 1 rivet äpple. 1,5-2 dl vatten 45°. Blanda allt väl till en trögflytande smet
Kesolasagne

Kesolasagne

Hädanefter kommer recepten med propoints och kanske kommer jag att ändra eller lägga till propoints på mina gamla recept, mest för min egen skull men är ni intresserade får ni gärna höra av er