1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Kavla ut den tinade smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker portionsformarna
Smördeg är världens bästa påhitt och då menar fryst smördeg, plattor/ark eller smördeg på rulle, det spelar ingen roll vilken, men att ha några paket smördeg i frysen är verkligen så användbart till så mycket
Dessa minipajer med västerbottenost måste ni bara testa. Supergoda och smidiga att göra. De passar perfekt att servera på kommande kräftskiva eller annan tillställning
Här kommer ett recept som jag vill lyfta fram i juletider. Gjorde detta för ett par år sedan till en påskmiddag men jag tycker att den passar minst lika bra till jul
Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister
Mezebuffén fortsätter. Idag med filodegsrullar med fetaost. De här rullarna är goda. Verkligen supergoda. Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
Bred bregott på brödskivorna. Lägg en skiva chevre på varje brödskiva. Gratinera i ugnen, 250 grader ca 6 minuter eller tills osten bubblar och har lite färg
RECEPT | Världens godaste omelettrulle med laxfyllning. Eftersom jag har svårt för att ange exakta mängder då det gäller örter och blad så kör jag med ”grova nypor” och ”rejäla nävar”