Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta
I helgen har vi julstökat ordentligt. Vi har köpt nästan alla julklappar och bakat massor av smaskigt. Mattias julgodistradition är snickers, då får man till och med honom att ta på sig förklädet och göra sötsaker (matlagningen delar vi ganska mycket på nu, men baka brukar jag få göra själv ) Det finns många varianter på detta recept, men så här brukar vi göra
Skala och hacka löken fint. Fräs löken genomskinlig i en tjockbottnad gryta med olja. Tillsätt riset. Höj värmen på plattan och låt det fräsa, ca 2 minuter
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
Skär filéerna i bitar. Skala och hacka löken. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök, kryddmix och kokosmjölk och sjud under omrörning, ca 10 minuter
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar