Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Grädda i 175 °C i cirka 45 minuter eller tills kakan är helt klar i nedre delen av ugnen. Det har varit fullt upp se'n jag kom hem och nu har jag äntligen satt mig i soffan
Ha i morötterna och purjolöken och låt det steka på svag till medelstark värme i ca 15 minuter. Ha i den i stekpannan och låt den steka med i ca 2 minuter. Låt såsen småkoka i ca 5 - 10 minuter, eller tills morötterna är så mjuka som du vill ha dem. Rör ner crème fraichen och låt såsen puttra på svag värme i ytterligare ca 3 - 4 minuter
200 grader, (d v s ej varmluft) i cirka 13-15 minuter. Har du en köksassistent så rekommenderar jag dig att använda den med krok, kör degen då 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min. Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så att den släpper sin spänning. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg. 13-15 minuter. 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg
En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering