Färs

Färs

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt
Steka köttbullar i ugn – Enkelt recept

Steka köttbullar i ugn – Enkelt recept

1 Sätt ungen på 250 grader 2 Blanda ströbröd, ägg, grädde, mjölk, oxfond och kryddor i en bunke 3 Lägg i färsen och löken. 4 Provstek en liten bit färs för att smaka av kryddningen
Järpar i gräddsås & pressad potatis

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. ½ gul lök700 g blandfärs1 dl ströbröd2 dl gräddesaltpepparsmör till stekningSås3 dl grädde1 msk kalvfond1 tsk fransk ljus senap2 msk japansk sojasaltpeppar Skala och riv löken. Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. 700 g blandfärs
Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar

Blanda köttfärs, lök, socker, ägg, salt och peppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig