Kjellson
Pizza

Pizza

  • 19 Recept
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg1. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. Grädda i het ugn/vedugn tills kanterna är gyllene och osten har smält, är ugnen riktigt het tar det bara 2–3 minuter per pizza
Sandras snabba pizzadeg

Sandras snabba pizzadeg

När det är dags att baka pizza häller du ut degen på ett mjölat bord och delar den i mindre bitar och formar dina pizzabollar
Sandras tomatsås utan kokning

Sandras tomatsås utan kokning

1. Passera tomaterna och rör ner olivoljan noga. 2. Smula oreganon fint och rör ner den samt saltet. TipsSugen på variation
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

50 g färsk jäst. 2 tsk socker. 1 tsk flingsalt. 0,5 dl olivolja. 3 dl ljummet vatten. 7 dl vetemjöl special
Per Morbergs pizza moreno

Per Morbergs pizza moreno

Bred ut tomatsåsen och fördela fyllningen på den förgräddade pizzadegen. Lägg på några kvistar färsk basilika innan du serverar pizzan
Pizza med kantareller och mozzarella

Pizza med kantareller och mozzarella

11 burk tomatsås (pizzasås). 150 g jäst 3 dl kallt vatten 2 msk olivolja 1 msk socker 7 dl vetemjöl 1 burk tomatsås (pizzasås) 125 g mozzarellaost 1 tsk färsk timjan eller torkad salt peppar 500 g kantareller 2 msk smör eller margarinSätt ugnen på 225 grader
Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Se & gör: Lisas bästa pizzadeg

Poolish. Kontrollera att vattnets temperatur är 28 grader. Lös upp jästen i vattnet och vispa in mjölet till en slät smet
Kantarellpizza med lagrad ost

Kantarellpizza med lagrad ost

Ta ut pizzan, ringla över citronoljan och strö över ordentligt med hackad dill. Baka i ugnen på högsta värme i ca 15-20 minuter, tills osten är smält, blivit gyllene och pizzan genombakad. Pizzadeg3 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 msk olivolja 25 g jäst 550 g vetemjöl
Godaste Pizzadegen

Godaste Pizzadegen

Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr )

Pizza med pizzadeg på bakpulver

Kavla ut degen till två stora runda pizzaformar eller på en plåt. Pizzadeg. Pizzakrydda, eller oregano och timjan
Världens bästa pizzadeg

Världens bästa pizzadeg

Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen
bästa pizzadegen

bästa pizzadegen

Tänk på att en pizzadeg inte ska vara kladdig, men inte heller för hård. Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten. Degen tar ca 5 minuter att göra Låt degen sedan jäsa under en bakduk i 25 minuter, att förbereda ingredienserna till pizzan under jäsningstiden är ett tips som fördriver tiden
Godaste Pizzan

Godaste Pizzan

Efter att vi köpt Per Morbergs kokbok så gör vi mest den här pizzan. Vi lökälskande vuxna var först lite tveksamma till en pizza UTAN lök