Rulla ut pizzadegen på en skärbräda. Lägg degen på pizzastenen med bakplåtspappret uppåt och ta loss det (låt inte degen ligga framme för länge på pappret för då är det svårt att få loss det)
Pizzadeg1. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. Grädda i het ugn/vedugn tills kanterna är gyllene och osten har smält, är ugnen riktigt het tar det bara 2–3 minuter per pizza
Ta ut pizzan, ringla över citronoljan och strö över ordentligt med hackad dill. Baka i ugnen på högsta värme i ca 15-20 minuter, tills osten är smält, blivit gyllene och pizzan genombakad. Pizzadeg3 dl vatten 0,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 0,5 msk olivolja 25 g jäst 550 g vetemjöl
Smula sönder jästen i en skål och lös upp den med saltet och någon msk av vattnet. Smält smöret, Tillsätt resten av vattnet och låt det bli fingervarmt ( 37 gr )
Mät upp mjölet, salta, bakpulvra i en seperat bunke och blanda runt. Blanda mjölk och olja tillsammans i en bunke och fyll sen succesivt på med mjölblandningen
Tänk på att en pizzadeg inte ska vara kladdig, men inte heller för hård. Degen räcker till en helt plåt, 6-8 ganska stora pizzabitar Börja med att smula ner jästen i en bunke och blanda ut jästen med ½ dl fingervarmt vatten. Degen tar ca 5 minuter att göra Låt degen sedan jäsa under en bakduk i 25 minuter, att förbereda ingredienserna till pizzan under jäsningstiden är ett tips som fördriver tiden