Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna. Häll på 1 ½. dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur
Fantastiskt gott. Fläskfilé under täcke. 4 pers ugn. 250Â ° Det här behöver du. 800 g fläskfilé 4 tomater ½ purjolök Salt Svartpeppar 2 påsar kryddig Béarnaisesås eller hemmafixad
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Banka ut dem till platta biffar. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i lite matfett tills det har fått fin färg
Låt oxfilén bli rumstempererad så att köttbiten inte sänker värmen i stekpannan när du bryner den. En timme innan tillagning är lämpligt att ta fram köttet
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
08 Sep. 06. 20. Yoghurtbröd. 0kommentarer. Bakade lite mörkt bröd för någon dag sedan. Detta bröd är perfekt att frysa in och plocka fram när det behövs
Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter